понедельник, 8 октября 2012 г.

Новини бібліотечного життя



26-28 вересня 2012 р. на базі КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради відбувся І Всеукраїнський семінар працівників управлінь освіти і науки облдержадміністрацій та закладів післядипломної освіти, які здійснюють науково-методичне забезпечення діяльності бібліотекарів загальноосвітніх навчальних закладів, за темою «Неперервна освіта як чинник професійного і творчого зростання бібліотечних працівників».
Програма семінару була дуже насиченою. Перший день здивував розмаїттям форм: майстер-класи, презентації, виступи-роздуми та з досвіду роботи, творчі звіти, методичні посиденьки, а головне – веб-квест «Бібліо Пазлик», цікавий та динамічний.
  Другого дня учасники відвідали Енергодарську загальноосвітню школу №7 і ознайомилися з досвідом роботи методистів секторів інформаційного забезпечення та моніторингу  якості освіти та шкільних бібліотекарів. 
Останній день було присвячено конкурсним видам розвитку професійної майстерності бібліотекарів та підведенню підсумків за інноваційними методиками. Загалом було цікаво та повчально. Детальніше з матеріалами семінару можно ознайомитись на блозі "Бібліотечний бульвар". Вітаємо колег з гарним починанням.  


28 вересня 2012 року в Запорізькій обласній раді відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. У заході приймали участь керівники облдержадміністрації та обласної ради.
Бібліотечних працівників привітали зі святом, нагородили почесними грамотами. Лауреатами обласної премії цього року за досягнення у розвитку культури Запорізького краю у номінації “За досягнення у розвитку бібліотечної справи” стали: І.Л. Ладика, директор міської ЦБС для дітей, Л.А. Беляєва, провідний бібліотекар КЗ “ЗОУНБ ім. О.М. Горького”, Т.П. Жадан, завідуюча Басанівської бібліотеки, С.Г. Безручко, завідуюча Семенівською бібліотекою.



Щиро всіх вітаємо з нагородами та бажаємо всім здоров’я та творчих успіхів!
        2-3 жовтня у Запорізькій обласної  бібліотеці для юнацтва відбувся обласний семінар для бібліотекарів, що обслуговують молодь. У роботі семінару прийняла участь виконуюча обов’язки директора ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва»   Т. П. Сопова. Цікавою стала прем’єра електронної виставки «Творці літературного сьогодення», яка висвітила нові імена сучасних українських письменників.
Гості семінару прийняли участь в екскурсії до Скифського стану на острові Хортиця та у розважальній програмі «Свято у бібліотеці».

Комментариев нет:

Отправить комментарий