понедельник, 26 ноября 2012 г.

"Літературка" готується до ювілею



 Ось вже 30 років  працює при Куйбишевській центральній районній бібліотеці  літературно-музична  вітальня. Заснована 19 грудня 1982 року, вона стала для жителів селища справжньою школою естетичного розвитку.
«Літературка», як  ласкаво називають її учасники, за тридцять років свого існування не лише зберегла свої кращі традиції, але і розширила тематику засідань, постійно  залучає нових цікавих людей. Засідання її – різноманітні, емоційні і змістовні.  Девізом  для завзятих кнігоманів стали слова           К. Паустовського: «Читайте! І хай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги». На сьогодні постійними учасниками засідань стали майже 60 чоловік.   Серед активістів – люди  різних професій  і віку.  Це – архітектор, педагоги, пенсіонери,  школярі. Тематика засідань обговорюється на початку року, складається річний план. 
  Особливо цікавими  були засідання, присвячені 80-річчю з дня народження поета-земляка, члена Національної спілки журналістів, почесного жителя смт  Куйбишеве   А. П. Левади, які проведено у формі виїзних презентацій творчості поета. Зокрема це  зустрічі  під назвою: «Що прожив, те прожив, і не каюсь…» з учнями Благовіщенської ЗОШ, Куйбишевській ЗОШ, з громадою Зразківської та Гусарківської сільських рад. А підсумковий літературний вечір з   нагоди  ювілею поета під назвою: « Я з орачів прадавнього коліна…» пройшов у стінах районної бібліотеки для усіх читачів і відвідувачів «Вітальні».
Хочеться згадати засідання: «Поезія жінок - поетів нашого регіону», «Чарівниця із  Богданівки» ( про художницю К. Білокур),  «Зустріч із місцевим поетом «Артуром Бауером», «Життєвий шлях російського релігійного філософа О.П. Блаватської» .
У рамках «Літературки», представляємо творчі роботи талановитих людей нашого селища та району. Заслуговують уваги роботи з кераміки, графіки, живопису відомої в нашому районі художниці Г.І. Бадьор. Зачаровують погляд картини із соломки нашої колеги із села Ланцеве  Непийпиво О. І. Народознавча творчість була представлена гарними вишиванками майстринь Чорномазової Л. М. (с.Сміле), Дупленко Л. І. (с. Новоукраїнка),  Отірко Л. П. ( смт Куйбишеве).
 Великою популярністю користуються виїзні історико - краєзнавчі подорожі «Літературки». Зокрема сподобалися поїздки до заповідника « Кам’яні  Могили»,  до Бердянського міського краєзнавчого музею  та  художнього музею ім. І. Бродського, на «Свято Першого снопа» коло садиби - музею краєзнавця - любителя В. М. Саєнка в  с.Благовіщенка.
 Глибока  любов до книги, мистецтва, сильний потяг до прекрасного об’єднали у  «Вітальні» людей, які завжди залишаються задоволеними від зустрічей. Про це говорять такі відгуки:
         Вітальня літературна!
         Оазис культури, краси і добра,
         Духовності щедрої, мудрого слова,
         Відпочинку куточок, думка жива.
                                       Відданий член « Вітальні»  Л. Перець
                                                ***
         Як добре, що існує такий клуб, який об’єднує душі і серця…
                                                                       В. Славінський
                                 
         Колектив Куйбишевської центральної районної бібліотеки і члени клубу прикладають багато своїх знань та вмінь, щоб відкрити для оточуючих світ прекрасного та  цікавого.
Завідуюча центральною районною бібліотекою - Олена Прилєпська

Комментариев нет:

Отправить комментарий