вторник, 1 октября 2013 г.

"Вікно в Америку" вже в Запоріжжі


           У Запоріжжі невдовзі буде відкрито центр "Вікно в Америку" - вже 30-й в Україні.
Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт на відкритті ярмарку бібліотечних інновацій "Сучасна бібліотека: рухаємось вперед", що проходила у Києві 24-25 вересня.
"Бібліотеки завжди є важливими центрами громади, які сприяють збільшенню соціальної мобільності суспільства. Ось чому, починаючи з 2001 року, уряд США, наше посольство надало 1 млн 700 тис. доларів США на програму вільного доступу до Інтернету 147-ми публічним бібліотекам України. І ми відкрили 29 центрів "Вікно в Америку" по всій Україні, а згодом у місті Запоріжжі я відкрию 30-й такий центр. І це є найбільшою такою програмою у світі", - сказав Пайєтт. Він додав, що дуже пишається роллю, яку відіграє Фундація Білла та Мелінди Гейтс щодо підтримки програми "Бібліоміст" в Україні.
Посол США також зазначив, що оскільки дедалі більше людей користуються електронним доступом до інформації, до книжок, з часом роль бібліотекаря полягатиме в тому, щоб скоординовувати читачів, аби ті не захлинулись у величезному потоці інформації. "Це означає, що бібліотекарі мусять стати майстрами технологій", - підкреслив дипломат.
Відкриття центру планується на 11 жовтня (15 год.) Запрошуємо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий