среда, 22 января 2014 г.

Обласна акція «Запоріжжя читає Шевченка» стартує!

     Шановні друзі! Шановні колеги!
15 січня у нашій бібліотеці стартувала обласна акція «Запоріжжя читає Шевченка» , присвячена 200-річчю великого Кобзаря.
Давайте почитаємо  твори Тараса Григоровича неупереджено та сучасно. Давайте розглянемо постать Кобзаря, по можливості об’єктивно. Шевченко був не простою особистістю, але це була харизматична людина, і це саме та людина, яка стала символом української літератури та її волелюбних ідей.
Так, Росія має блискавичного Пушкіна. Але треба признати, що і Пушкін, і Державін, і Баратинський, і В’яземський –  представники  державної еліти, люди, які отримали гарну освіту та соціальний статус. Думаю, більш влучно порівняти постать Шевченка з французом Франсуа Війоном або шотландцем Робертом Бернсом.
Україна маючи Шевченка, має безцінний самородок, бо це людина у прямому сенсі від «коріння народного». Саме Шевченко зміг намалювати широкоформатну картину українського життя в його розмаїтті. Ця картина - яскрава та пізнавальна, а головне – жива настільки, що і досі не  залишає байдужими і своїх прихильників, і їх опонентів. І тут є над чим попрацювати історикам і психологам, літераторам та етнографам.
Настав час розкрити «Кобзар» всім, хто цього давно не робив.
А бібліотеки області під час акції запропонують запорожцям конкурси та поетичні марафони, вікторини та вуличні акції, опитування та віртуальні книжкові виставки. До речі, мелітопольці вже створили спільний проект з місцевими засобами масової інформації.
Отже, ЗОУНБ починає обласну акцію «Запоріжжя читає Шевченка». Приєднуйтесь!  

Комментариев нет:

Отправить комментарий