вторник, 25 марта 2014 г.

Бібліотечна молодь: творчість, інновації

18-19 березня 2014 р. відбувся ІІ Форум молодих бібліотекарів нашої області. У приміщенні Запорізької обласної  універсальної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького зібралися фахівці бібліотек різних відомств. 
Учасники поділилися досвідом проектної діяльності у форматі pecha kuchа, - 12 молодих фахівців презентували власні проекти, -  відвідали майстер-класи "Соціальне проектування та соціальне партнерство" та "Позиціювання бібліотечної молоді в соціальних мережах". Щоби достойно представити свої книгозбірні в обласному конкурсі на кращий буктрейлер, наші колеги пройшли навчання у молодіжній творчій студії «Створення буктрейлерів».







 Веселе пожвавлення викликала інтерактивна гра «Бібліокешинг», в ході якої молоді професіонали шукали бібліотечні скарби, у кожному відділі  обласної бібліотеки виконували професійне завдання, а в  результаті - познайомилися з обласною книгозбірнею.
А ще молоді бібліотекарі взяли участь в анкетуванні «Книги, які читає молодь» і визначили «гарячу десятку» видань. Як і в інших дослідженнях молодіжного читання, переможцем став Михайло Булгаков.  Порадували названі імена: О Уайльд, М. Цветаєва,  Ф. Достоєвський.
Великий інтерес викликала он-лайн екскурсія Російською державною бібліотекою для молоді.
Закінчився Форум неформальним спілкуванням у колі друзів та прийняттям Звернення до бібліотечної спільноти.
Ми раді, що наші бібліотеки мають таку креативну  молодь. Побажаємо їй гарного майбутнього і підтримки місцевих органів влади.

Комментариев нет:

Отправить комментарий