вторник, 22 июля 2014 г.

Територія творчого спілкування


  Нещодавно запорізька бібліотечна спільнота зустрілася на занятті обласної творчої лабораторії професійної майстерності «Презентують бібліотеки Запоріжжя». Формат виїзних заходів підвищення кваліфікації прийшовся до смаку бібліотекарям - ­ він надає можливість побачити цікаві наробки безпосередньо на місці і зустрітися з авторами. Учасники ознайомилися з досвідом роботи цетральної бібліотеки ЦБС для дорослих м. Запоріжжя та двох філій — ім. Б. Хмельницького та Т. Г. Шевченка.
    Гості творчої лабораторії діляться враженнями. 
Анжела Юфіменко, методист Чернігівської ЦБС:  «Семінар пройшов на високому методичному рівні, змістовний, цікавий. Програма семінару насичена, багато позитивних емоцій. Велика подяка організаторам семінару за те, що приклали багато зусиль, праці.  Я отримала багато нової інформації, вражень, зацікавили форми і види роботи.  Дуже вразила гостинність, доброзичливість господарів семінару центральної міської бібліотеки для дорослого населення». 
   Ірина Передерій, провідний  методист  Гуляйпільської  ЦБС: «Побувавши  на семінарі «Презентують  бібліотеки  Запоріжжя», я  була  приємно  вражена  змістовною  організацією семінару    та  здобула  певні  ідеї.  А  ще  на  цьому  семінарі  я  із  зацікавленістю  ознайомилася  про  впровадження  спеціальної  автоматизованої  бібліотечно-інформаційної  системи – IRBIS ! Але,  будучи  за  характером  людиною  реалістичною, впевнена –  за  традиційними,  картковими  каталогами  ще  довге  життя!  Дякую  за  семінар!»
   Ольга Байковська, методист Куйбишевської ЦРБ: “Заняття в бібліотеках Запоріжжя залишили позитивні враження. Було цікаво, повчально, з висвітленням нових ідей та прикладів з життя бібліотек.”
  Олег Ясеницький, методист з культурної спадщини та бібліотечної справи: “Коли ми завітали до бібліотеки ім. Б. Хмельницького, що у Заводському районі, я зрозумів – ось саме той бібліотечний заклад, який відповідає запитам сучасних читачів – він не тільки дає доступ до інформації, що зберігається на книжкових полицям та в мережі Інтернет. Це місце, де можна відпочити всією сім'єю, своєрідний хобі-центр для кожного, хто бажає цікаво провести час. І гурток декоративно-ужиткового мистецтва, і музична секція, і цікаві виставки та презентації, і навіть спортивні тренажери – це далеко не повний перелік того, чим може приємно здивувати цей заклад. Бібліотека співпрацює з місцевою районною поліклінікою, з церковними громадами м. Запоріжжя.
Але головне, звичайно, це неповторна душевна атмосфера, яку створює колектив бібліотеки – самовіддані трударі, які з теплом та відданістю відносяться до своєї справи. І я зрозумів, що такі заклади культури, безумовно, дуже і дуже необхідні в наш час.”

Комментариев нет:

Отправить комментарий