среда, 24 сентября 2014 г.


Рекомендації Президії та активу Української бібліотечної асоціації
щодо проведення загальноукраїнських акцій до Всеукраїнського дня бібліотек - 2014

    З метою відзначення Всеукраїнського дня бібліотек у форматі, що надає святу дійсно всеукраїнського масштабу, сприяє перетворенню Дня бібліотек із вузькопрофесійного свята на загальнонародне, посилює адвокаційну компоненту заходів, підвищує імідж бібліотек, бібліотечних працівників та Української бібліотечної асоціації як всеукраїнської громадської організації, Президія та актив УБА пропонує:
   Оголосити 30 вересня Днем Відкритих Дверей, коли усі бібліотеки працюють і проводять різноманітні заходи. Попередньо бажано розповсюдити прес-релізb, організувати розміщення соціальної реклами, запросити місцеві ЗМІ.
   Під час проведення заходів, святкового оформлення приміщення бібліотеки, виготовлення інформаційної та рекламної продукції тощо використовувати девіз УБА 2014 року «Бібліотек@ – територія єдності» та логотип УБА.

    Організувати та провести 30 вересня об 11.00 в населених пунктах України, біля пам’ятника Тарасу Шевченку (2014 р. – рік 200-річчя Т.Шевченка) голосні читання віршів поета – хором чи послідовно (ланцюжком). Про ций захід оголосити через соціальні мережі, запросивши усіх небайдужих мешканців. Дрес-код заходу вишиванки. Читати вірші Т.Шевченка бажано з різних носіїв – з книжок, планшетів, е-книжок, мобільних телефонів тощо. Таким чином, даний захід стане ще однією акцією у межах проекту УБА «Читай! Формат не має значення!». Фото та відеорепортажі про захід розповсюджуйте через соціальні мережі. Робіть на своїх сторінках перепосилання з подібних заходів інших бібліотек.
Організувати та провести 30 вересня спільний захід бібліотек різних систем та відомств у соціальних мережах. Таким заходом може бути Марафон бібліотечних новин, зокрема, новин зі святкування Всеукраїнського дня бібліотек, Марафон рекламних роликів про бібліотеку (тривалість ролика до 2 хв.). Крім того, спільними для всіх учасників заходів можуть бути аватар (новий плакат УБА до Дня бібліотек, який буде розміщений на веб-порталі УБА у вересні 2014 р.) та статус (девіз УБА 2014 р.).
     Шановні колеги, впродовж останніх п`яти років Ви вже виявляли свою креативність. У доробках українських бібліотек:
різноманітні флешмоби та театралізовані дійства, присвячені Дню бібліотек;
акції «Бібліотечний (Читацький) марафон», «Як пройти до бібліотеки?» «Ніч у бібліотеці», «Стань читачем бібліотеки сьогодні!»;
бібліотечні велопробіги та пробіги на роликових ковзанах, скейтах;
створення «Бібліотечного містечка», «Бібліотечного майданчика», «Бібліотеки під відкритим небом»;
організація вебінарів та вебконференцій;
інтерактивна дошка привітань тощо.
    З досвідом проведення Всеукраїнського дня бібліотек, вітаннями та іншими матеріалами, пов’язаними з рекламою бібліотек та бібліотечних послуг, Ви можете ознайомитися за адресою https://www.youtube.com/user/ukrbibl/.
   Для організації відзначення Всеукраїнського дня бібліотек використовуйте також методичні рекомендації для регіональних відділень і колективних членів УБА «Всеукраїнський день бібліотек: новий формат» (К., 2010), які Ви можете отримати у Виконавчому офісі УБА.

м. Київ
24 липня 2014 р.

Комментариев нет:

Отправить комментарий