вторник, 11 апреля 2017 г.

Програма тренінгу «Бібліотека як складова туристичного простору»


   
   Одним з важливих напрямків нашої роботи є сприяння розвитку туризму. Особливої актуальності ця діяльність набула у зв'язку з проголошенням Генеральною Асамблеєю Організацій Об’єднаних Націй 2017 року Міжнародним роком сталого туризму заради розвитку. Слоган року – Travel. Enjoy. Respect. – Подорожуй. Насолоджуйся. Поважай.   
   Популярність туризму пояснюється дуже просто, адже це - вигода в усіх напрямках. Він сприяє процвітанню і благополуччю туристичних регіонів, активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники під час своєї поїздки.  
   Сподіваємося, 2017 рік стимулюватиме розвиток такої важливої галузі для нашої країни як туризм, а бібліотечні працівники знайдуть неординарні рішення та втілять цікаві проекти. Наша мета — допомогти вам у цьому. Вашій увазі пропонується методична розробка тренінгу «Бібліотека як складова туристичного простору».

    Чому саме тренінг? Фахівці в галузі тренінгової діяльності вважають, що учаснику тренінгу краще самому один раз зробити щось неправильно, ніж багато разів побачити, як це правильно роблять інші.
    Обов'язкова умова тренінгу — інтерактивність. Вона розуміється двояко: як власна активність і як активна взаємодія з іншими людьми та отримання від них зворотного зв'язку. Інтерактивність передбачає право на помилку і пошук іншого шляху.
    Пропонуємо вам орієнтовну програму тренінгу, допоміжні матеріали до вправ, список літератури та кілька електронних презентацій за темою тренінгу. Додаткові матеріали можна знайти у мережі Інтернет та фахових виданнях.
    Отож, як говорив Гаррі Поттер – «Carpe diem – Ловіть мить!». Вивчайте, діліться знаннями, інформацією, рекламою, плануйте та проводьте в своїх регіонах заходи зі сталого туризму, запрошуйте гостей та накопичуйте досвід.

Програма тренінгу «Бібліотека як складова туристичного простору»

Мета тренінгу: підготувати працівників бібліотек до роботи на допомогу туристичній галузі.
Обладнання: фліп-чарт, мультимедійний екран, папір, маркери, клейкі папірці.
Вступна частина
Вітальне слово.
Знайомство, очікування від тренінгу, правила.
Огляд програми тренінгу.
Модуль 1 Мотиваційний
1.1 Формуємо єдине понятійне поле
Мультимедійна презентація «Поняття туризму» Робота в малих групах «Складаємо таблицю «Види туризму»
1.2 Вправа «Бібліотекар - реаліст»
Модуль 2 Пошуковий
2.1 Обговорення «Бібліотека і туризм: грані взаємодії»
2.2 Скарбничка ідей «Нестандартні рішення»
Модуль 3 Творчий
3.1 Інтерактивне спілкування «Бібліотечна виставка з туризму: пошук можливостей»
3.2 Майстер-клас «Секрети успішної екскурсії»
3.3 Робота в групах «Розробляємо туристичні проекти»
Заключна частина
Вправа «Гарні новини»

Далі: методична консультація " Бібліотека як складова бібліотечного простору" (Запоріжжя).

Комментариев нет:

Отправить комментарий