среда, 16 августа 2017 г.

Історія міста — історія людей


Н. Турчина, завідуюча відділом обслуговування користувачів
Кам'янсько-Дніпровської ЦРБ
Мобільні екскурсії дуже приваблюють молодь, дозволяють не тільки розширити краєзнавчі знання, але й зрозуміти важливість збереження цих міст для нащадків.
Проект з велотуризму — один із цікавих напрямків діяльності Кам'янсько-Дніпровської центральної бібліотеки. У рамках цього проекту проводяться різноманітні екскурсії як у самому місті, так і за його межами. На маршрути залучають сторонніх експертів з питань краєзнавства, місцевих істориків, педагогів.
Краєзнавчий вело-екскурс «Історія міста – історія людей» був проведений до Дня міста. Учасники заходу на своїх велосипедах у вихідний день разом із бібліотекарем та класним керівником вирушили у подорож по вулицях Кам'янки-Дніпровської. Зупинками були старі будинки, побудовані ще на початку ХХ століття, які збереглися до нашого часу і є пам’ятками історії: будинок земської лікарні, будинок першої бібліотеки міста, будинок початкового училища та школи, будинки промисловців Г. П. Каганського та І. В. Базовкіна, житловий будинок Є. М. Панкеєва та інші.
Діти познайомилися з історією будинків, дізналися імена меценатів на кошти яких будинки були збудовані. Програма вело-екскурсу складалася з цікавих ігрових зупинок, привалів, вікторин, конкурсів.
Велотуризм спонукає кам'янців поглянути на довкілля з особливої точки зору: археологічної, історичної, архитектурної.

Комментариев нет:

Отправить комментарий