понедельник, 6 августа 2012 г.

Життя, присвячене служінню книзі



   Талант - це той стан душі, коли хочеться творити добро, нести і роздавати його людям. І не обов’язково для цього треба бути поетом чи художником, а просто відданим своїй справі бібліотекарем, яким є Мария Федорівна Чернєва, завідуюча В’ячеславскою сільською бібліотекою Приморського району.
 

  Сільська бібліотека ввійшла в її життя з юності й понад 45 років є не просто місцем роботи, а сенсом  життя. Завжди доброзичлива і врівноважена, вона віддає все  тепло душі улюбленій роботі і читачам. Поряд з нею люди почувають себе впевненими, набувають оптимізму.
    Людина творча, активна, вона усім відома в рідному селі – від малого до старого. Ще дошкільнятами приходили до неї за книжками ті, хто сьогодні керує господарством, навчає дітей у школі, лікує хворих, і ті, хто приїздить у село до батьків з великих міст, де займає високі посади.
     Вячеславська бібліотека – це живий організм. Тут проходять чисельні масові заходи, оформляються цікаві виставки, тут кожний почуває себе комфортно і затишно.
   Як правило, з віком людина поволі «зменшує оберти», прагне до більш спокійної, необтяжливої роботи. Стосовно Марії Федорівни навпаки, створюється враження, що вона з роками лише додає у своїй праці, не втомлюється вчитися та набувати сучасних знань та бути завжди у творчому пошуку. Як результат цього пошуку – створення при бібліотеці краєзнавчої кімнати «Вячеславка від минулого - до сьогодення». Це своєрідний музей, що відображає традиції, побут населення починаючи з 1862 року і по нинішній час. В музеї побували не тільки мешканці села, району, а і студенти Запорізького, Бердянського, Дніпропетровського та львівських ВУЗів.
   Марія Федорівна не зупиняється на досягнутому. На сьогоднішній день намагається втілити ще одну задумку – це відкриття музею Хліба. І це  у неї обов’язково вийде.
   Великий життєвий і професійний досвід, енергійність та працездатність, її незаперечний авторитет серед колег і односельців були оцінені численними почесними грамотами районної та обласної рад, подячними листами обласного управління культури і районного відділу культури.
   У 2010 році від Асоціації болгар України в місті Одесі Марія Федорівна одержала диплом «Людина року» та пам’ятний знак. В’ячеславська бібліотека також стала переможницею обласного конкурсу на кращу сільську бібліотеку і в нагороду отримала ксерокс і комп’ютер. Неодноразово краєзнавча робота В’ячеславської бібліотеки висвітлювалась на сторінках місцевої, обласної та республіканської преси, на телебаченні. Одна з телепередач Запорізького телебачення «Слід на землі» була повністю присвячена творчої діяльності Марії Федорівни. Життя Марії Федорівни – це приклад служіння обраній професії, прояв безкорисливості, доброзичливого та уважного ставлення до людей, любові до рідного краю.          
  Вітаючи з 70-річним ювілеєм, зичимо Вам, Марія Федорівна, і надалі зберігати молодечий запал, бажають ще багато років плідної творчої праці, нових сторінок у книзі життя. 
 Колектив Приморської ЦБС

Колеги із Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки приєднуються до вітань и бажають здоров’я та нових перемог для нашої ювілярки. Семінар бібліотечних працівників, який було проведено на базі В’ячеславської сільської бібліотеки залишається яскравою сторінкою діяльності Запорізької бібліотечної громади.  Так тримати!

Комментариев нет:

Отправить комментарий