пятница, 7 июня 2013 г.

«Україно моя вишивана»

         Під таким девізом 5 червня в Куйбишевській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з народною майстринею художньої вишивки Л.І.Дупленко.
        Як виразити любов до України, рідного краю, співучої мови та віковічних народних традицій? Народна майстриня із с. Новоукраїнка Любов Іванівна Дупленко робить це своїми вишивками.
      У Любові Іванівни широкий діапазон талантів: вона малює, співає в ансамблі, читає вірші і гуморески, плекає молодь, навчаючи азам народної творчості, є незмінним учасником обласної виставки «Запорізькі обереги», а також бере активну участь в любительському об’єднанні «Гармонія» районного організаційно-методичного центру відділу культури і туризму райдержадміністрації, в міжрайонному фестивалі «З прабатьківських криниць», готує свої доробки до параду вишиванок, який 23 чеврня пройде в смт Куйбишеве на День селища. Але найбільше серце лежить до рушників, які споконвіку супроводжують людину: народження, свята, весілля.
       Розповідаючи про свій життєвий і творчий шлях, Любов Іванівна згадує і про дитинство, і про працю в Новоукраїнській дільничній лікарні, де все життя пропрацювала фельдшером, і про своїх рідних, і про подруг, які підтримують її захоплення. Подаровані нею сільському будинку культури вишитий герб с. Новоукраїнки до 200-річного ювілею села, малий герб України, портрет Т.Г.Шевченка прикрашають обрядову кімнату. І сьогодні без подарунків не обійшлося. До його 200-річного ювілею Кобзаря Любов Іванівна подарувала Центральній районній бібліотеці вишитий портрет письменника, а також вишитий рушник.

1 комментарий:

  1. Новомиколаївська ЦРБ18 июня 2013 г. в 02:26

    Дуже цікава стаття, дякуємо!

    ОтветитьУдалить