среда, 27 ноября 2013 г.

«Живої мови чарування»

С. Ангеловская, О. Музика
    Нещодавно в читальній залі Приморської районної бібліотеки відбулося чергове засідання друзів літературно-музичної вітальні. Святкували День української писемності та мови. До цього дня працівники читальної зали підготували книжкову виставка під назвою: «Мову плекайте свою мов перлину». Учасники цього вечора співали, читали вірші, розмовляли тільки українською мовою.
Як чудово звучали українські пісні на цьому вечорі. Присутні із захопленням слухали пісні у виконанні Валентини Чиж, яка проспівала відому пісню «Україночка», чарівно прозвучала українська народна пісня «Червоні маки», пісня Володимира Івасюка «Жовтий лист» у виконанні Олени Беседіної. Потім вони дуетом виконали  пісню «Ні обіцянок, ні пробачень», Віктор Прокопович проспівав «Пісню про рушник» А.Малишка з великим натхненням і любов’ю до матері.   
      На вечорі були присутні поети - земляки: Володимир Корнієнко, Михайло Слабоус, Олексій Дмитренко. Кожний із них прочитав свої вірші, присвячені українській мові, великому Кобзареві, українському народу. 


       Михайло Слабоус разом із своєю сестрою Надією Кальмою виконали на прохання присутніх свою пісню «З калини листя опаде». З яким задоволенням прослухали пісню «Хата моя, біла хата» із репертуару Раїси Кириченко, яку презентувала нам Надія Петрівна на вечорі. До речі, в ці осінні дні Раїса Кириченко святкувала би свій 70 –річний  ювілей. Але, на превеликий жаль, вона пішла з життя…

     А скільки позитивної енергетики, радощів, сміху, навіть сліз принесла своїм виступом україночка, студентка і просто красуня Оленка Довженко, яка прочитала гуморески українських авторів. Це треба бачити…

       Мова рідного народу – не лише співуча й мелодійна, а й високо розвинута, яка вижила, незважаючи на всі утиски й заборони.  І негоже, просто соромно бути поганими нащадками у таких великих і славних батьків.

Учитесь, любі мої,
Думайте,  читайте,
І чужому навчайтесь, 
Й свого не цурайтесь…

      Ці слова Тараса Григоровича Шевченка стали визначними в житті нашого народу, в житті кожної людини.

     В підготовці і проведенні вечора брали участь: Ірина Сидоренко, В’ячеслав Литвиненко, Валентина Чиж. Вечір відбувся при постійній підтримці районної ветеранської організації.

                                                                   
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий