пятница, 19 февраля 2016 г.

Висновки за рік від Запорізької міської ЦБС

За часи існування людства написана незлічена кількість книжок. Та саме бібліотеки концентрують й систематизують ці матеріальні форми інформації, збирають, зберігають і популяризують серед прагнучих до знань.
     На сьогодні більшість експертів вважають, що ще довго в часі будуть існувати паралельно традиційні друки та електронні книжки, ще довготривалим буде життя бібліотек, де тільки частину фондів замінять на електронні. Тому більшість читачів приходитимуть до бібліотек, віддаючи останнім перевагу перед Інтернетом. Якісь види літератури цілком перейдуть  у цифровий формат, наприклад, довідкова, навчальна, словники. А такі види літератури, як дозвіллєва, з питань образотворчого мистецтва, безцінні рукописи доцільно залишити у традиційних формах друків, щоб цілком задовольняти естетичні смаки читачів.
     З повагою ставимося до електронної книги й Інтернету, але закликаємо молодих читачів розпочати свій шлях у сучасному інформаційному світі з традиційних та авторитетних провідників - бібліотек, які є справжньою скарбницею мудрості, потужними інформаційними, просвітницькими, культурними центрами і водночас - гостинними, затишними  домами для кожного, хто любить книгу, закладами, які служать людям, їх духовному збагаченню.

Комментариев нет:

Отправить комментарий