среда, 12 июля 2017 г.

У Запорізькій області громада розробила першу стратегію розвитку бібліотек


У місті Мелітополі з'явилася перша в Україні стратегія розвитку бібліотек, розроблена за участю громади. Про це в ході прес-конференції розповіла директор централізованої бібліотечної системи міста Інна Єфименко.
«Існує всеукраїнська стратегічна програма розвитку бібліотек, згідно з якою бібліотеки розробляють власні. Однак ми перші, хто розробив стратегію, яка опирається на потреби та побажання громади», - зазначила Інна Єфименко.
Зрозуміти, якими мають бути бібліотеки Мелітополя, допомогли викладачі та студенти факультету соціології Мелітопольського педуніверситету, які провели опитування, фокус-групові дослідження та обговорення. До участі у формуванні стратегії приєдналося близько тисячі мелітопольців різного віку, статі, користувачів і не користувачів книгозбірень.
«Бібліотеки стають центрами громадської активності. Стратегія розвитку бібліотечної системи в Мелітополі - це результат успішної партнерської співпраці, яка охопила все місто. Однак найбільшу роль відіграють не документи, а бажання людей втілювати зміни і довіру між ними», - розповів Домінік Овчарек, аналітик Інституту публічних справ (Польща) - організації, яка займалася процесом залучення громад до створення якісно нової бібліотечної системи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий